dimarts, 5 de desembre del 2017

Vlad Stănculeasa, nou Concertino de l’OBC

El violinista romanès Vlad Stănculeasa ha estat escollit nou Concertino de l’OBC, després d’haver obtingut una puntuació mitjana de 9,2 a les audicions que es van celebrar a L’Auditori dilluns, 4 de desembre. El jurat format per 43 membres va destacar d’Stănculeasa la seva precisió en l’execució i el so net i transparent, així com el seu profund coneixement estilístic. La secció de violins al complet, els solistes i assistents de la resta de seccions, l’equip directiu de l’OBC,  un concertino extern convidat, un representant de l’Ajuntament de Barcelona i un de la Generalitat de Catalunya van triar Stănculeasa entre els 102 candidats que van optar a la plaça de concertino.

Jordi Tort, gerent del Consorci de L'Auditori i l'Orquestra,
donant la benvinguda a Stănculeasa
Stănculeasa compta a amb una important carrera musical malgrat tenir només 33 anys, en els quals ha exercit de solista, concertista i músic de cambra a Europa, Àsia i Amèrica del Sud. Format amb Alberto Lysy i Liviu Prunaru a l'Acadèmia Internacional de Música Menuhin de Gstaad, Suïssa, Stănculeasa va obtenir el Màster en Música del Conservatori de Lausana sota la tutela de Pierre Amoyal. Actualment, freqüenta el repertori de cambra amb alguns dels músics més cèlebres de l’actualitat incloent Maxim Vengerov, Janine Jansen, Viktoria Mullova, Jeremy Menuhin i Ana Chumachenco.

Com a solista, ha actuat amb l'Orquestra Simfònica de Göteborg, l'Orquestra de Cambra de Lausana i la Filharmònica de George Enescu, entre d’altres. Ha col·laborat com a solista amb molts directors de renom com Kent Nagano i Han Na Chang. Stănculeasa ha estat Concertino de l'Orquestra Simfònica de Göteborg des de 2010 i de la ONE les temporades 16-17 i 17-18. Anteriorment va ser Concertino de l'Orquestra de Cambra de Basilea on sovint va dirigir també l’orquestra.

El nou Concertino de l’OBC toca un Pietro Guarneri de Venècia 1730 cedit per la Göteborgs Symfoniker Vänner Society de Gotemburg, Suècia, i un Sanctus Seraphino de 1739, que va pertànyer a George Enescu i al seu gran alumne Yehudi Menuhin. Cal destacar que Stănculeasa ha rebut importants premis al Concurs Internacional de Violí George Enescu, Concurs Renata Molinari, Concurs Internacional Valsesia Musica, i el Premi Enescu 2007 del millor espectacle d'Enescu's Impressions d'enfance. 

Els Amics de l’OBC volem felicitar en Vlad Stănculeasa per aquesta plaça que ha obtingut i volem donar-li la més cordial benvinguda. Esperem que aquesta nova etapa sigui profitosa per a tothom i que amb l’ajut del nou Concertino puguem fer entre tots una OBC cada vegada més gran i compartir i gaudir de molts concerts tots plegats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada