dilluns, 20 de gener de 2020

Trobada a la Fundació Miró

El passat divendres 10 de gener, els Amics de l'OBC vam gaudir d'una nova activitat, en aquesta ocasió a la Fundació Miró.

Amb la mirada posada en el concert del cicle OBC Cambra a càrrec dels músics de l'orquestra Josep Fuster, Katia Novell i José Mor, junt al pianista Luis Parés, ens vam reunir per a visitar l'exposició Art Sonor? que es mostra l'esmentada fundació i endinsar-nos en com la música ha inspirat als artistes des de finals del segle XIX fins al XXI i, sobretot, quina ha estat la manera d'apropar-se a la música, als sons i als sorolls al llarg del segle XX per part de compositors inspirats en les arts visuals. Interessantíssim!


En primer lloc, vam recórrer les diferents propostes artístiques de l'exposició, amb representacions plàstiques i sonores, i també amb instal·lacions tan curioses com el Beethoven's Trumpet (With Ear) Opus #133 de John Baldessari (que veieu a la primera foto) o un artista que de sobte ens va resultar familiar:

 
Us sona? Es tracta de Pablo Palazuelo, que va decorar la llanterna de l'Auditori!

Ens vam deixar sorprendre també per algunes de les intervencions sonores, com la intrigant The Sound of Ice Melting de Paul Kos (casi tant com À bruit secret de Duchamp) o la meravellosa Handphone Table de Laurie Anderson.

També vam poder veure la gegantina partitura per a piano de Rolf Julius o la peça per a veu Stripsody de Cathy Berberian. Tot sota l'atenta i silenciosa mirada de Joan Miró:


I després de la passejada per la exposició, vam poder apropar-nos a les propostes que el concert ens oferia: obres de Paul Hindemith i Olivier Messien. A més, el Josep, la Katia i el José ens van oferir un tastet del seu repertori. No només amb les seves explicacions sinó també amb els seus instruments.

Vam gaudir d'un fragment del Quartet per a clarinet de Hindemith i d'una selecció de moviments del Quartet per a la fi dels temps de Messiaen. En aquest darrer, a més, vam poder col·laborar amb els músics lleguint uns textos que acompanyen la música.

Una experiència intensament propera als músics, que no van dubtar a respondre a totes les preguntes ni a fer-se la ja habitual foto de família dels Amics.


Des d'aquest bloc, agraïm de nou als músics que ens acompanyen en cadascuna de les nostres activitats, així com a la Fundació Miró, a través de la Mercè Sabartés, que ens ho ha posat tot tan fàcil!

Cap comentari:

Publica un comentari