dilluns, 23 de desembre del 2019

Activitats del desembre

Aquest mes de desembre hem tingut dues noves activitats dels Amics de l'OBC, amb quatre solistes i un director, tots ells convidats a cantar i a dirigir amb l'orquestra, respectivament.

En primer lloc, vam assistir a una trobada amb els cantants solistes després del concert del dissabte 14 de desembre, El Messies de Händel. Els quatre cantants, la María Hinojosa, la Mireia Pintó, l'Alejandro del Cerro i el Josep Ramon Olivé van participar de l'anomenat 'Tercer Temps' i ens van atendre amb molta amabilitat tot i que al dia següent, ben d'hora, repetien l'actuació.


Des dels Amics de l'OBC, volem donar-los les gràcies públicament pel seu esforç i per voler compartir amb nosaltres aquesta estona. Vam poder repassar amb ells els seus futurs projectes, les seves impressions del treball amb l'orquestra durant la setmana i alguns secrets de la seva participació en una obra tan destacada com El Messies.

Els Amics i Amigues vam acabar compartint una estona més informal al Bar de Músics de L'Auditori, parlant de les futures propostes dels propers mesos, amb una copa a la mà.


I fa uns pocs dies vam acabar l'any amb una activitat al voltant del programa 'Nadal a Broadway', que ja ha esdevingut una tradició per a l'orquestra.

Un cop més, l'encarregat de dirigir el concert va ser l'Alfonso Casado, un jove director andalús que fa anys que s'ha establert al Regne Unit, com a destacat especialista en teatre musical.

Amb ell, vam repassar el repertori del concert i les particularitats d'un espectacle i unes obres pensades per al teatre i per a agrupacions més petites, però que funcionen de manera extraordinària amb una formació com l'OBC, que tenia una plantilla enorme per a acompanyar a dos cantants que són tota una referència en el món dels musicals: el Paulo Szot i la Laura Osnes.

El mestre Casado ens va parlar de quin tipus de llenguatges i d'estils utilitzen els musicals i com els musicals més clàssics estan molt a prop de compositors com Rakhmàninov, per exemple. Vam aprendre què fa un supervisor de musicals, que és una de les tasques a les quals es dedica, a més de la faceta que vam poder gaudir, la de director musical, i ens vam endinsar una mica en el seu dia a dia.

Per a acabar, vam assistir a l'assaig general. Allà vam veure com es posa a punt l'espectacle: llums i micròfons, cors i solistes, i tota la màgia dels musicals.



Tornem el 2020 amb més activitats.
Bones festes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada