dilluns, 2 de desembre del 2019

Santa Cecília 2019 amb el mestre Josep Pons

El passat 22 de novembre, els Amics de l'OBC vam engegar la nova temporada.

Aprofitant la diada de la patrona dels músics, es va presentar el Pepe Reche, que coordinarà les diferents activitats d'aquest any. I, al mateix temps, vam assistir a l'assaig general de l'OBC, que oferia en aquest programa danses de Dvorák i Brahms, tot just com a prèvia a l'òpera El castell de Barbablava de Bartók, en versió concert.


En aquesta ocasió, el director convidat va ser el mestre Josep Pons, que al finalitzar l'assaig va compartir una estona amb els Amics.

En aquesta trobada, el director va demostrar amb el seu discurs per què la Universitat Autònoma l'ha distingit recentment com a doctor honoris causa: ens va explicar amb detall les particularitats de les danses de la primera part del concert i va desgranar l'argument i les lectures psicològiques de l'obra de Bartók.

A més, va parlar-nos de la seva feina com a director i va respondre les preguntes dels assistents, explicant la feina de la setmana amb l'orquestra i, sobretot, com havia buscat amb els músics el color adient a cada moment de la trama, com vam poder viure a l'última part de l'assaig: quan va treballar amb moltíssima cura el passatge final de l'òpera amb els violoncels i els contrabaixos.

No es va oblidar de reivindicar l'art com a element imprescindible de la societat, defensant que no dóna respostes sinó que fa preguntes i que és del tot necessari en els temps actuals.

Us esperem a les properes activitats.
Salut!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada